(Advertorial)
Een romantisch dijkhuis waar men al sinds 1600 gasten verwelkomt. Dat is Oortjeshekken in de Ooijpolder, een begrip onder wandelaars en fietsers. Een fijne pauzeplek voor een maaltijd, vers gebakken taart of drankje. Maar ook een gezellige uitvalsbasis voor een meerdaagse wandeltrip. Je wandelt zo de polder in en ook de heuvels van het Rijk van Nijmegen zijn dichtbij.

Heerlijk ontspannen op het zonnige terras van Oortjeshekken

Oortjeshekken is gevestigd in een dijkhuis op een vroegere dijk. Het beneden- en bovenhuis herbergt 13 hotelkamers met in totaal 32 bedden. Elke kamer is uniek. Zo kun je logeren op de vroegere hooizolder, in de huiskamer, bedstee of keuken. Slaap je in het benedenhuis, dan heb je een terrasje bij de kamer of wandel je zo de tuin in. Vanuit het bovenhuis heb je juist een mooi uitzicht: op het water, de tuin of de weilanden. Er zijn 2 familiekamers, 2 driepersoonskamers en 9 tweepersoonskamers. Logeren bij Oortjeshekken is al mogelijk vanaf € 79, voor 2 personen met ontbijt.

Dé plek voor goed eten en drinken

Als hotelgast hoef je ‘s avonds niet de deur uit voor het eten. Oortjeshekken is de hele dag open voor ontbijt, lunch en diner. Bij koud of regenachtig weer zit je knus in de huiskamer en schijnt de zon, dan zoek je een plekje op het ruime terras. Het eten is heerlijk en de kok werkt met aandacht voor het seizoen, gebruikt streekingrediënten en biedt voldoende keuze voor liefhebbers van vis en vlees en voor vegetariërs. Je kunt ook in Oortjeshekken terecht voor koffie, thee of een koud drankje, al dan niet met een lekker stuk taart.

Oortjeshekken in beeld

Wandelen in de Ooijpolder

De Ooijpolder en de aangrenzende Duffelt vormen een heerlijk wandelgebied. Het ligt ten oosten van Nijmegen en kenmerkt zich door een uitgestrekt landschap met kleine dorpen, boerderijen en mooie natuur. En altijd heb je zicht op de imponerende stuwwal achter Nijmegen.

Tussen de koeien

Op de website Wandelen in de Ooijpolder kun je 8 routes downloaden, die variëren van 3 tot 10 kilometer. Bijzonder is dat je daarbij geregeld (binnen- of buitendijks) over grasland wandelt. Je ontmoet nieuwsgierige koeien, ademt de geur in van pas gemaaid gras, klautert over een afrastering en geniet van het landschap zonder hinder van auto’s en fietsers. Best bijzonder: de routes worden onderhouden door de boeren uit het gebied. Een aantal van deze routes starten bij Oortjeshekken of komen erlangs.

Pieterpad

Het Pieterpad komt niet direct langs Oortjeshekken, maar je kunt onderweg op de etappe Millingen-Groesbeek heel goed kiezen voor Oortjeshekken als overnachtingsadres. Vanuit Leuth wandel je dan langs de Waal naar het hotel (5 km).

Rijk van Nijmegen

De stuwwal die je vanuit de Ooijpolder steeds in het oog hebt nodigt niet voor niets uit tot on-Nederlandse ‘bergwandelingen’. Het heuvelachtig gebied tussen Nijmegen, Groesbeek en Molenhoek is bedekt met bos, boerenland en, heel bijzonder, het wijngebied bij Groesbeek.

Je kunt zelf een route plannen via het knooppuntennetwerk Rijk van Nijmegen. Mooie (en lekkere!) wandelingen voeren je rond Groesbeek langs oude landgoederen of tussen de wijngaarden. Ten slotte kun je hier ook enkele prachtige etappes wandelen van LAW’s als het Pieterpad, Grote Rivierenpad en Streekpad Nijmegen.

Knooppuntennetwerk ›
Landgoederen ›
Wijnwandeling ›