(Advertorial)
Het beste van Twente vind je bij hotel-restaurant Landgoed de Wilmersberg. Dit honderd jaar oude landgoed vlakbij de Duitse grens is een uitgelezen plek voor een paar dagen vakantie. Voor liefhebbers van cultuur (Ootmarsum), levensgenieters (streekspecialiteiten) en wandelaars (natuur).

Landgoed De Wilmersberg
De entree van Landgoed de Wilmersberg

Landgoed de Wilmersberg dateert van kort na de Eerste Wereldoorlog. Toen bouwde de Twentse textielfamilie Blijdenstein haar buitenverblijf ‘t Nije Huss op de Wilmersberg. De familie stond erom bekend haar huizen te bouwen op de mooiste plekken van Twente. En op deze plek ontvingen de Blijdenstein’s vele gasten, met warme chocomelk en een pannenkoekje. Deze traditie wordt nu voortgezet in het hotel-restaurant, dat gelegen is op het 14 hectare groene landgoed.

De kamers

Op Landgoed de Wilmersberg kan je kiezen uit meerdere kamertypes. Van de Kleine Kamer tot de Royale Suite. In de Kleine Kamer tref je basisingrediënten aan als badjassen & slippers, een nespresso-apparaat, waterkoker en LCD-televisie. Bij de Royale Suite (familiekamer) heb je er een ruime leefruimte bij met eettafel en een whirlpool in de badkamer. Overnachten kan in De Wilmersberg vanaf € 95, voor twee personen met ontbijt.

- Advertentie -

Het restaurant

Chef-kok Ronald Bor heeft veel aandacht voor de vegetariër

Aan het eind van de middag is het met een glas wijn goed toeven in de gezellige hotellounge. Waarna je moeiteloos overstapt naar het restaurant van chef-kok Ronald Bor. Een kok met een missie. Ronald en zijn team werken het liefst met verse, biologische producten uit de streek en maken daar streekgerechten van met een moderne twist. Zo kan je de Sneup & Snaaijerie bestellen: Twentse heerlijkheden, die zijn geïnspireerd door Spaanse tapas.

Daarnaast besteedt Ronald Bor veel aandacht aan vegetariërs en flexitariërs. Die worden, zo vindt hij, te vaak afgescheept met fantasieloze en voor de hand liggende gerechten, zoals champignons in bierbeslag. Het is veel feestelijker om een mooi gerecht te bedenken vanuit bijzondere streekproducten en/of een groente van het seizoen. “Zo werken we immers ook als we onze vis- en vleesgerechten bedenken.”

Actief

Het is heel goed mogelijk om tijdens je verblijf in De Wilmersberg het landgoed niet te verlaten en toch het gevoel van een actieve vakantie te hebben. Zo kun je baantjes trekken in het overdekte zwembad en daarna heerlijk ontspannen in de in 2017 volledig vernieuwde Wellnessboutique met sauna, Turks stoombad, jacuzzi en infra-roodsauna. Daarnaast is er een fitnessruimte en kun je zelfs aan de slag met een personal trainer. Ten slotte zijn er op het landgoed twee tennisbanen beschikbaar voor de hotelgasten en kunnen golfers in de directe omgeving kiezen uit maar liefst vier 18-holes banen.

De Wilmersberg in beeld

Wandelen op het landgoed

Op het vriendelijk glooiende landgoed is het fijn wandelen. Al wandelend over de paden kom je langs weilanden met bloemrijke hooilanden en drinkpoelen voor vee. Meanderende beken en sloten zorgen voor verrassende doorkijkjes en plekjes om even stil te genieten. Er groeien bijzondere boomsoorten en je vindt er geregeld oorspronkelijke zichtlijnen, vanwaar je een weids uitzicht hebt op plaatsjes in de omgeving.

Langere wandelingen

Direct vanuit de Wilmersberg kun je kiezen uit enkele wat langere wandelroutes:

Twentepad

Ook als je meerdere dagen aan het wandelen bent in Twente kun je voor je overnachting terecht op Landgoed de Wilmersberg ligt langs LAW Twentepad. Dit streekpad (87 km) voert je in 4-5 wandeldagen langs de mooiste natuur en schilderachtige dorpen van de regio. Zoals Denekamp, De Lutte en Ootmarsum. Het is een rondwandeling, dus je kunt de route op elke gewenste plek oppikken. Het Twentepad wordt gemarkeerd met geel-rode plaatjes en stickers, maar het is altijd handig om ook de gids bij de hand te hebben, met overzichtskaarten, foto’s, achtergrondinformatie en een overzicht van bus- en treinhaltes.

Marskramerpad

Een andere route in de omgeving is het Marskramerpad (372 km), dat van Den Haag naar Bad Bentheim loopt. Daar sluit het Marskramerpad aan op de internationale wandelroute E11 richting Berlijn. Deze route passeert de Wilmersberg tijdens de etappe Oldenzaal-Bad Bentheim.