Appartementen met zeezicht, keuken en heerlijk veel ruimte. Residence Punta Falcone is een fijne uitvalsbasis voor een zonvakantie op Sardinië. Het hotel is tevens een prima uitvalsbasis voor mooie wandelingen in de omgeving. Direct vanuit het hotel of na een korte autorit.

Residence Punta Falcone, SardinieStralend staat signora Cinzia Scanu achter het buffet. Het is maandagavond en dan biedt de eigenares van Residence Punta Falcone haar gasten een proeverij van eilandproducten aan. Met uitleg, want zij houdt hartstochtelijk van haar lokale keuken. Ze vult onze bordjes, “om te beginnen”, met een flinke lepel dolce sardo, jonge schapenkaas, enkele eilandvariaties op salami en geurige lasagne. Plus twee stukjes van een soort knäckebröd, dat de Sardijnse broodspecialiteit Pane guttiau blijkt te zijn. “Gebakken met zout, olijfolie en rozemarijn”, aldus onze gastvrouw. “Ik eet het niet elke dag, want het is te lekker voor de lijn. Nog een glaasje wijn?”

De beste wijnen

Van de lokale witte wijn, de vermentino, kun je hetzelfde zeggen: bijna te lekker. De Vermentino di Gallura, uit deze hoek van Sardinië, geldt zelfs als de beste wijn die van de druif gemaakt wordt. Na de proeverij kijken we op ons terras hoe de zon de granieten rotsen om ons heen oranje-roze kleurt. In de verte floepen op het eiland Corsica de lichtjes een voor een aan. Het is hier echt wel paradijselijk!

Dichtbij: de mooiste stranden

Sardinië staat bekend om haar witte stranden en turkooizen zee. Befaamd zijn die van de glamoureuze Costa Smeralda en de kleine Maddalena-archipel. Deze plekken zijn beide goed bereikbaar vanuit onze standplaats Santa Teresa di Gallura. Maar dichterbij is het minstens zo mooi en veel rustiger. Zoals op het kleine privéstrand van Residence Punta Falcone. De zee is er zo helder dat je geen verschil ziet tussen je benen boven en onder water.

In Santa Teresa parkeren we de wagen bij de 16de-eeuwse Torre di Langosardo. Vanaf het platform zien we het strand Spiaggia Rena Bianca. Hier speelt de zee weer een ander kleurenspel: van bijna wittig via azuur naar diep donkerblauw. Over een uit de rotsen gehakt wandelpad dalen we af naar het witte zand. Het is zaterdagmiddag en op het strand zitten families te picknicken en bouwen kinderen een zandkasteel. Een meisje in bikini maakt een selfie. Een stadsstrand, maar een van de mooiste die we ooit zagen.

Residence Punta Falcone met Eliza was here

Residence Punta Falcone, SardinieZin in een weekje (of langer) logeren in Residence Punta Falcone? De makkelijkste, en doorgaans voordeligste manier is: reserveer deze accommodatie via Eliza was here. Een vakantie met Eliza was here boek je standaard inclusief vlucht en een all risk verzekerde auto. Acht dagen op basis van B&B in Residence Punta Falcone reserveer je al vanaf € 688 per persoon.
w: www.elizawashere.nl
t: 010 27 00 820 (NL), 03 808 1067 (B, gratis)

Eliza was here ›

Kort verblijf

Logeren in Residence Punta Falcone kan ook voor een paar nachten tijdens een rondreis met de auto op Sardinië.

Wandelen vanuit Punta Falcone

Residence Punta Falcone is een prima uitvalsbasis voor wandelen in het noordoosten van Sardinië.

Capo Testa

Sprookjesachtig gevormde granietrotsen. Hippies die in grotten wonen. En baaitjes met azuurblauw water. Schiereiland Capo Testa maakt van wandelen op Sardinië een intieme ervaring.

Uitzicht vanaf Monte Pino, Sardinie
Uitzicht vanaf Monte Pino

Je moet er een beetje moeite voor doen, dus het is er doorgaans niet zo druk. Het startpunt van deze wandelroute ligt op een half uurtje rijden vanuit Punta Falcone.

Monte Pino

De roze granietkoepels op Monte Pino zijn typisch voor de Gallura, de noordoostelijke punt van Sardinië. Tijdens deze wandeltocht beklim je de 742 meter hoge top en heb je panoramisch uitzicht op de stad Olbia en de Costa Smeralda. Dankzij de zeedennen, hier geplant na een brand, vind je onderweg voldoende schaduw. Het startpunt van de route ligt op een uurtje rijden van Punta Falcone.

Maddalena-archipel

De kleine archipel ligt in een verblindend blauwe zee op 20 minuten varen vanaf Palau. Huur er een fiets en ga op zoek naar stille stranden en bijna verborgen geitenpaadjes. Op het eiland La Caprera kun je uit de voeten met een uitstekend gemarkeerd wandelnetwerk. Palau ligt op een half uurtje rijden van Punta Falcone. De veerboten varen zeer frequent.

Gorropu-kloof: Sardinië’s mooiste

Met haar ruim 300 meter hoge rotswanden is de Gorropu-kloof op Sardinië een niet te missen attractie. Vooral indrukwekkend waar de kloof slechts 4 meter breed is. Wandel erheen over een aangenaam bergpad en zie hoe de rivier Flumineddu zich langzaam door de steeds smaller wordende vallei perst. Deze wandeling ligt op drie uur rijden van Punte Falcone.

La Maddalena, Sardinie
La Maddalena