Over Wandelingen.info

Op Wandelingen.info delen wij onze wandelroutes en reportages over wandelbestemmingen in Nederland, Europa (en de wereld). Daarnaast geven we tips voor de beste wandel- en reisgidsen, wandelboeken, wandelreizen en de leukste logeeradressen langs de route.

Wandelingen.info is een website van reisjournalist Tineke Zwijgers en fotograaf / webdesigner Dorien Koppenberg. Samen maakten we zo’n 30 reisgidsen en publiceren we reisreportages, voor onder meer Het Laatste Nieuws, de grootste krant van België. Waar mogelijk schrijven we daarin over wandelen, omdat we zelf graag wandelen. De site Wandelingen.info startten we in 2009 als hobby, maar is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze activiteit.

Tineke Zwijgers en Dorien Koppenberg

    Tineke (l) en Dorien (r), Coast Path Cornwall.

Ons bereik ligt nu rond 15.000 bezoekers per maand. We hebben nog vele verhalen op de plank liggen en gaan enthousiast verder met het uitbreiden van het aantal routes en reportages.

Advertenties

Op deze website staan advertenties. We hopen dat je dat niet al te irritant vindt. Maar advertenties, gesponsorde links, advertorials en verkoop van boeken via bol.com leveren ons iets op. En zo kunnen we het ons als ZZP’ers veroorloven om veel tijd aan de website te besteden.

Over ons

Dorien

Ooit studeerde ik af als cultureel antropoloog en werkte ik in de lokale ontwikkelingssamenwerking. Nu maak ik foto’s, websites en reisgidsen en beheer ik een website over wandelen, samen met Tineke. En dat past me eigenlijk beter. Lekker concreet allemaal, creatief en eigen baas.

Mijn eerste echte wandelvakantie was in Devon/Cornwall. Daar liep ik het Coastal Path, met rugzak, tent en slaapzak enzo en kampeerden we wild (spannend!). Wat waren we toen stoer! Ik vond het geweldig, maar slaap tegenwoordig toch liever in een fijn hotel of een leuke B&B ;). De liefde voor wandelen, het kustpad en Engeland is gebleven.

Ook wandelen dichterbij vind ik fijn. Nederland is prachtig! En het stikt hier van de wandelpaden en er komen er alleen maar bij. En ik ben fan van De Mooiste Routes, altijd een mooie route in de buurt van waar je woont of verblijft.

En verder…

Verder vind ik onderweg zijn leuk, en poezen, en ik eet graag (vega) indonesisch en thais. Ik ben best wel lang (zeker met wandelschoenen aan) en ik vind ‘t fijn als mensen een beetje rekening houden met elkaar. Ik wil graag meer wandelen en ook graag langer wandelen. En ik wil nog wel meer, maar eigenlijk ben ik ook best tevreden.

Meer van mijn werk vind je hier: www.dk-f.nl

Tineke

Tineke denkt er nog even over na.

Samenwerken met wandelingen.info ›