Over Wandelingen.info en over ons

wandelingen.info

Op Wandelingen.info delen wij onze wandelroutes en reportages over wandelbestemmingen in Nederland, Europa (en de wereld). Daarnaast geven we tips voor de beste wandel- en reisgidsen, wandelboeken, wandelreizen en de leukste logeeradressen langs de route.

Wandelingen.info is een website van reisjournalist Tineke Zwijgers en fotograaf / webdesigner Dorien Koppenberg. Samen maakten we zo’n 35 reisgidsen en publiceren we reisreportages, voor onder meer Het Laatste Nieuws, de grootste krant van België. Waar mogelijk schrijven we daarin over wandelen, omdat we zelf graag wandelen. De site Wandelingen.info startten we in 2009 als hobby, maar is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze activiteit.

Ons bereik ligt nu tussen de 20.000 en 30.000 bezoekers per maand. We hebben nog vele verhalen op de plank liggen en gaan enthousiast verder met het uitbreiden van het aantal routes en reportages.

Wandelingen.info is een activiteit van TiDo Producties.

Advertenties

Op deze website staan advertenties. We hopen dat je dat niet irritant vindt. Advertenties, gesponsorde links, advertorials en verkoop van boeken via bol.com leveren ons namelijk iets op. En zo kunnen we het ons als ZZP’ers veroorloven om veel tijd aan de website te besteden.

Over ons

wandelingen.info
Tineke (l) en Dorien (r)

Dorien

Ooit studeerde ik af als cultureel antropoloog en werkte ik in de lokale ontwikkelingssamenwerking. Nu maak ik (onder andere) foto’s, websites en reisgidsen en beheer ik een website over wandelen, samen met Tineke. En dat past me eigenlijk beter. Lekker concreet allemaal, creatief en eigen baas.

Mijn eerste echte wandelvakantie was in Devon/Cornwall. Daar liep ik het Southwest Coast Path, met rugzak, tent en slaapzak enzo en kampeerden we wild (spannend!). Wat waren we toen stoer! Ik vond het geweldig, maar slaap tegenwoordig toch liever in een fijn hotel of een leuke B&B. De liefde voor wandelen, het kustpad en Engeland is gebleven.

Ook wandelen dichterbij vind ik leuk. Nederland is prachtig! België ook! Het stikt hier van de wandelpaden en er komen er alleen maar bij. Genoeg nog om te ontdekken. Dus is mijn lijstje nog te lopen routes lang en da’s maar goed ook, want wandelen is goed voor m’n hoofd (altijd te vol) en voor m’n lijf (niet altijd zo soepel) en ik kan onderweg lekker fotograferen. Resultaten daarvan zie je op deze website en op instagram: instagram/seenbydorien en instagram/wandelingen.info

En verder…

vind ik onderweg zijn leuk, en poezen, leer ik tekenen wat ik zie en eet ik graag (vega) Indonesisch en Thais. Ik ben best wel lang (zeker met wandelschoenen aan) en ik vind ‘t fijn als mensen een beetje rekening houden met elkaar. Ik wil graag meer wandelen en ook graag langer wandelen. En ik wil nog wel meer, maar eigenlijk ben ik ook best tevreden.

Meer van mijn werk vind je hier: www.dk-f.nl

Tineke

Wandelen is mij met de paplepel ingegoten (elke zondag in Haagse parken en Scheveningse duinen), maar leidde niet direct tot een volwassen hobby. Ik vond er niks aan, ging liever rolschaatsen. En toen ik zo rond mijn twintigste lopen een beetje leuk vond worden, moest het vooral ver weg plaatsvinden, zoals in de Oostenrijkse Alpen, de Nepalese Himalaya en op Indonesische vulkanen.

In 1992 zag ik dan toch het wandellicht. Ik liet me door vrienden verleiden tot een etappe van het Pieterpad (Holten-Laren), strompelde na 15 km over de finish maar was wel ‘om’. Wat was het fijn om in zo’n rustig tempo door de natuur te lopen, wat was Nederland mooi en wat was het heerlijk om na zo’n dag op een terras te genieten van een warme maaltijd. Ik liep het hele Pieterpad. Liefst steeds een paar dagen achter elkaar, want ik vond het nog leuker om niet alleen te blijven eten, maar ook te overnachten en altijd met mooie verhalen thuis te komen. Het Zuiderzeepad volgde, Trekvogelpad, Pelgrimspad en Krijtlandpad. Op andere LAW’s ben ik nog altijd onderweg: het Romeinse Limespad, Nederlands Kustpad en Floris V-pad.

En verder…

schrijf ik graag over wandelen, houd ik van verhalen vertellen en droom ik van een lange voetreis. Niet naar Santiago (te druk voor mij), maar ergens langs de zee. Een maand een huisje huren in Engeland of Schotland lijkt me ook fantastisch. Liefst op een stil plekje, maar wel met een pub in de buurt. Waarom ik dat nog niet doe? Geen idee. Goed om daar nog eens een tijdje ‘op te wandelen’. Want dat is ook zo fijn aan je ene voet voor de andere zetten: je hoofd raakt leeg en je komt tot nieuwe inzichten. En je wordt er blij van.

Meer over mijn werk vind je hier: www.tinekezwijgers.nl

Samenwerken met wandelingen.info ›