Meerdaagse trektochten door natuur in eigen land

12
IVN Meerdaagse trektochten

Nederlanders genieten in deze bijzondere tijd massaal van de mooie natuur in eigen land. Daarom komt IVN Natuureducatie met speciale meerdaagse trektochten. Door mensen langs de mooiste plekjes van de Nederlandse natuur te leiden, hoopt de organisatie de natuur in steeds meer harten te sluiten. “De tijd is hiervoor nu echt rijp. Men staat open voor de natuur en wij komen met een bijzondere beleving.” 

De coronacrisis leidde tot een herwaardering van de natuur in eigen land. Nooit eerder was het zo druk in natuurgebieden als de afgelopen maanden. IVN wil echter wat anders bieden dan massatoerisme en standaardwandelingen. Die worden nu genoeg gemaakt. Daarom ontwikkelde IVN meerdaagse trektochten. Daarvan zijn er inmiddels twee te boeken: een trektocht door Nationaal Park De Biesbosch en een tocht door natuurgebied De Maashorst. Later dit jaar komen er nog vijf andere trektochten bij.

Gastheren van het landschap

Tijdens de 3-, 4,- of 5-daagse trektochten overnacht je bij de Gastheren van het landschap. Dat zijn recreatieondernemers midden in de natuur, die een speciale opleiding hebben gevolgd en van alles over hun gebied kunnen vertellen. Ook kan je via de gratis app IVN Routes tijdens de wandelingen luisteren naar het verhaal over het natuurgebied. Zo gaat het audioverhaal van De Maashorst onder andere over heidevelden, zandverstuivingen, prehistorische grafvelden en het beroemde wijstverschijnsel. Ivo de Haan van IVN: “Heel boeiend om te horen hoe aardbreuken van invloed zijn op de ontwikkeling van het landschap en de mensen die er al eeuwen wonen.”

De meerdaagse IVN-trektochten hebben dagafstanden van 15 tot 20 km. De routes zijn speciaal uitgezet door IVN-gidsen, die de mooiste plekjes kennen. Je vindt onderweg geen markeringen; de navigatie verloopt via de app.

- Advertentie -

Mens en natuur verbinden 

IVN Natuureducatie wil mens en natuur met elkaar verbinden. Samen met onze Gastheren van het Landschap en lokale IVN-vrijwilligers, biedt IVN Natuureducatie in Nederlandse natuurgebieden aldus meerdaagse IVN Trektochten aan, waarin de wandelaar zich enkele dagen kan onderdompelen in de natuur!