Drie dingen waar je tijdens je wandeling naar kan luisteren

967

(Ingezonden bericht – 24webvertising bv.)
Wat is er fijner dan een lange wandeling maken. In je eentje, met vrienden of familie. Tijdens de corona-crisis is wandelen in grotere groepen (helaas) niet toegestaan. Maar ook in je eentje lopen is een fijne onderbreking van het thuis zijn. Zorg er wel voor dat er niet teveel mensen om je heen zijn en dat je minimaal 1,5 meter afstand houdt.

Zoek je een rustige omgeving op en houd je afstand, dan is er niks op tegen om te wandelen. De natuur in of een lekkere wandeling door de stad en het park, oortjes in, genieten van de omgeving en het geluid dat uit je oortelefoon komt.

Maar wat luister je nou tijdens het wandelen? We geven je drie tips voor als je alleen aan het wandelen bent. Want het is natuurlijk lekker om op te gaan in de stad of natuur, maar een rustgevend geluid in je oren, of het laatste nieuws om op de hoogte te blijven van wat er in de wereld speelt is ook fijn. Wandelen is gezond en daarom promoten wij dit voor iedereen.

Muziek

Het meest voor de hand ligt luisteren naar muziek. Met diensten als Spotify kan je tegenwoordig alle soorten muziek eenvoudig afspelen via je smartphone, waardoor je alle muziek die je maar wilt bij je hebt.

Met spotify heb je al je muziek altijd bij je

Ben je fan van klassieke muziek, of luister je liever naar de Nederlandse top 40? De muziekdiensten bieden afspeellijsten die je van A tot Z af kan luisteren en die je voorzien van urenlang luisterplezier. Ook bijzonderder muzieksoorten zijn terug te vinden in de muziekapp, waardoor je altijd en overal jouw favoriete muziek kan luisteren. Er zijn zelfs speciale wandellijsten, waarmee je volledig tot rust komt tijdens het wandelen.

En er zijn meer mogelijkheden. Ook het luisteren van radiostations met muziek is mogelijk en daarin is volop keuze.

Nieuws en sport

Heb je even geen zin in muziek, dan is een nieuwsradio een goede optie om te beluisteren. Blijf op de hoogte van het laatste nieuws in de wereld of volg live het laatste sportnieuws via de radio.

Wat vind je er bijvoorbeeld van om tijdens je wandeling op zondagmiddag te luisteren naar sportnieuws en verslagen van sportwedstrijden die op dat moment bezig zijn. Hoe staat het met de kansen van de topclubs in de Eredivisie? En hoe doen Ajax, PSV en Feyenoord het op dit moment? Een voetbalfan mist ook tijdens het wandelen liever niets. Nu even lastig natuurlijk, maar we gaan ervan uit dat we volgend seizoen gewoon weer kunnen genieten van alle sport om ons heen.

Radio 1 staat in Nederland al jaren bekend als dé nieuwsradio. Ben je dus op zoek naar nieuws en actualiteiten dan raden wij die absoluut aan.

Podcasts

De laatste jaren zijn ook podcasts helemaal hot. Nieuwe podcasts schieten als paddenstoelen uit de grond en ook die zijn fijn om te beluisteren tijdens je wandeling. Maar wat is een podcast nou eigenlijk precies?

Podcastst zijn hot!

Een podcast is een soort radioprogramma, gemaakt door mensen die graag over een bepaald onderwerp praten. Je kunt ook zelf een podcast maken. Veel podcasts over uiteenlopende onderwerpen vind je op Spotify gestructureerd terug. Houd je van sport, of juist van eten? Grote kans dat je een podcast vindt die aansluit bij jouw interesses. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in de top tien van beste podcasts volgens mannenblad Esquire. Ook voor vrouwen zijn er genoeg voorbeelden van goede podcasts. Magazine Happinez maakte deze lijst van zeven podcasts om uren naar te luisteren. Voor tijdens een lange wandeling dus!