De mooiste Eilandwandelingen

213

Alweer zo’n leuk boek van de uitgeverij die uitblinkt in originele thema’s: 18 wandelroutes op (schier- of voormalige) eilanden.

De Wadden, Tiengemeten en enkele van de Zeeuwse eilanden, tot zo ver passen de locaties binnen de verwachtingen. Maar wat te denken van Roosteren en Stevensweert, eilanden in de Maas? Of Wieringen en voormalig werkeiland Neeltje Jans? Dat zijn verrassende bestemmingen.

Het boekje ziet er fris en aantrekkelijk uit, de routes variëren goed qua lengte (5-19 km) en de makers voegen veel praktische tips toe over eten, slapen en OV. Heldere routebeschrijvingen en voldoende informatie over de natuur en historie van elk eiland.

Het is even wennen dat de afgebeelde kaarten meestal een uitsnede zijn van de route, zodat je weinig ziet van wat zich net erbuiten bevindt. Ook telden we in het boek opvallend veel foto’s (tot wel 4 op een spread) van steeds dezelfde mensen (de auteurs en hun medewandelaars). Misschien kwamen ze te weinig mensen tegen die wel even door het beeld wilden lopen. Maar een beetje overdadig is het wel.

Auteurs: Sietske de Vet, Rutger Burgers en Menno Zeeman
Uitgever: Gegarandeerd Onregelmatig, 2015