Mooiste strandwandelingen in Nederland

578

(Ingezonden bericht – 24webvertising bv.)
Wandel jij het liefst over het strand? Dan ben je erg goed bezig. Een strandwandeling is goed voor je gezondheid en niet alleen door de lichaamsbeweging die je krijgt. Het is namelijk ook erg gezond om frisse zeelucht in te ademen en dit kan zelfs longkanker en een hoog cholesterol tegengaan. Lees snel verder om de leukste routes te ontdekken.

Ontdek het strand van Rockanje

Vanaf Rockanje kun je door een gebied vol met stranden, bossen, meertjes en duinen na het nabijgelegen Oostvoorne lopen. Deze strandwandeling is zeer afwisselend doordat je door verschillende landschappen loopt. Je start met een lange strandwandeling voordat je in het duingebied komt. Neem zelf voldoende water en wat te eten mee voor de 18 kilometer lange wandeltocht.

In het duingebied kun je hazen en verschillende vogelsoorten spotten. Vervolgens wandel je via de duinen verder naar de Tenellaplas. Deze historische duinafgraving zit tegenwoordig vol water. Ben jij gek op vogels spotten? Dan kun je deze verderop bewonderen bij het Brede Water van achter het vogelkijkscherm. Rockanje is gemakkelijk bereikbaar vanuit de Randstad.

Je kunt de auto parkeren aan het strand en direct beginnen met de wandeling. Denk eraan dat als je regelmatig de auto gebruikt voor uitstapjes in Nederland, je extra goed moet kijken naar de dekking van je wa verzekering voor de auto en wellicht zelfs een ander type verzekering moet overwegen. Mocht je bij het inparkeren een paaltje raken, dan krijg je die schade ook vergoed.

Vogels spotten bij Lauwersoog

Het Groningse Lauwersoog wordt omgeven door prachtige natuur. Tijdens een wandeling door het Nationaal Park Lauwersmeer loop je de kans om een zeearend of de schuwe wielewaal tegen te komen. Dit is een schitterende wandeling van ongeveer 12 kilometer voor echte natuurliefhebbers. Neem je verrekijker mee en een vogelgids en natuurgids en ga op ontdekkingstocht. Nationaal Park Lauwersmeer zorgt ervoor dat je zintuigen worden gestimuleerd, van de heerlijke geuren die er van bloeiende planten en bomen afkomen tot het vrolijke gezang van de rietzanger.

Scheveningen Light Walk

Ieder jaar in december kan je meedoen met de georganiseerde wandeltocht Scheveningen Light Walk in Den Haag. Je hebt de keuze uit twee afstanden: 12,5 en 18,5 km. Na de start bij de Scheveningse Pier wandel je over het strand, door de duinen, bossen en parken door bekende Scheveningse wijken en de havens. Je gaat zelfs dwars door Madurodam en Sea Life! De tocht eindigt op de Pier, waar je ook van start bent gegaan. Onderweg geniet je van spectaculaire lichtshows en vuuracts die mede mogelijk gemaakt worden door Scheveningse kunstenaars. Het is een echte beleving, erg leuk om je in te schrijven samen met je partner of met vrienden. Vorig jaar deden er 8000 wandelaars mee aan de wandeltocht. Verwacht geen rustige wandeling door de natuur, maar een evenement dat je niet snel zult vergeten. Bij inschrijving kun je een donatie doen aan de KNRM (Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij), het goede doel achter de wandeltocht.

Wil je meer inspiratie? Bekijk dan deze kustwandelingen in binnen- en buitenland.