De 5 mooiste wandelregio’s in Frankrijk

145

(Ingezonden bericht – Four Nine Marketing)
Frankrijk is een populaire vakantiebestemming voor Nederlanders. Dit komt doordat Frankrijk vaak mooi weer, een prachtige omgeving en lekker eten en drinken heeft. Je kan hier genieten aan het strand, maar je kan er ook voor kiezen om de omgeving te verkennen. Zo heeft het land veel mooie wandelregio’s, waarbij je de schoonheid van Frankrijk beter leert kennen.

Château de Gordes in de Provence | © Hans Braxmeier via Pixabay

Wandel door de bergen, door het bos of langs de zee. Hieronder hebben we de vijf mooiste wandelregio’s van Frankrijk voor jou op een rijtje gezet. Zo kan je makkelijker een keuze maken uit de vele regio’s waarheen je op vakantie kan. Je kan natuurlijk ook kiezen voor een rondreis en zo alle regio’s beleven. Huur een vakantiehuis Frankrijk en ga op ontdekkingstocht.

Wandelen in Normandië

Een populaire plek in Frankrijk is Normandië. Hier vind je talloze mooie wandelroutes langs de kust, vanwaar je prachtig uitkijkt op de hoge kliffen. Ook zie je hier veel mooie velden met kleurrijke bloemen. De combinatie van de zee, de krijtrotsen en de mooie velden zorgen voor de variatie die een lang verblijf boeiend maakt. Daarnaast zijn hier genoeg badplaatsen te vinden, zodat je tijdens een pauze een frisse duik kan nemen of kan stoppen voor een lekker hapje of drankje. Daarna vervolg je je weg langs de kust.

Champagne-Ardennen

Ook dichterbij huis vind je mooie wandelgebieden, zoals in de Champagne-Ardennen. De Argonne ligt bijvoorbeeld slechts op 350 kilometer afstand vanaf Utrecht, zodat je niet ver hoeft te reizen. In dit rustige deel van de Ardennen vind je veel loofbos. Het is een gebied dat weinig hoogteverschillen kent, waardoor het ook voor de beginnende wandelaars prima te doen is. Je hebt hier tal van afwisselende wandelroutes. Veel wandelmogelijkheden dus! Zo kan je hier prima een lang weekend verblijven zonder uitgekeken te raken.

De Rhône-Alpes

Houd je van uitdaging en grote hoogtes? Dan zijn de Franse Alpen een goede plek om te gaan wandelen. Vanaf de bergtoppen heb je een prachtig en ongekend uitzicht over kloven, valleien en bergweiden. Je hoeft niet eens gevorderd te zijn om hier te kunnen wandelen. Ook voor beginners zijn er genoeg wandelroutes te vinden om te kunnen genieten van al het moois dat de Rhône-Alpes te bieden heeft. Je vindt in de Alpen veel afwisseling en het is een wandelgebied dat zeker de moeite waard is voor de echte wandelliefhebber.

De Provence-Alpes-Côte d’Azur

Een andere mooie plek om te gaan wandelen is de Provence-Alpes-Côte d’Azur. Ook hier in het zuiden vind je een mooie kustlijn en veel badplaatsen. Zoals het wereldberoemde Saint-Tropez en Cannes. Huur een vakantiehuis aan zee om de wandelvakantie nog mooier te maken. Wandel langs prachtige meren en lavendelvelden en geniet van de mediterraanse kust. Ook hier vind je weer genoeg mooie plekjes en restaurants aan zee om een korte pauze in te lassen tijdens het wandelen.

Dordogne

Tot slot is de Dordogne een ideale plek om lekker te wandelen. In deze wijnstreek kan je een vakantiehuis huren, zodat je tijdens je vakantie kan genieten van al die heerlijke wijnen en je je niet druk hoeft te maken om de vraag: wie rijdt er terug?. Verder vind je hier veel kastelen. Een aantal daarvan kan je bezoeken, andere zijn mooi genoeg om van de buitenkant te bewonderen. De wandelroutes in de regio zijn goed gemarkeerd en je hebt ruime keuze. Er is altijd een wandelroute bij die leuk is voor jou.