Wandelroute van het Jaar tijdelijk gratis

896
© Wiebe de Bruin

De Mooiste Routes heeft Ridders, Nonnen en Draken van routemaker René de Jong uitgeroepen tot Wandelroute van het Jaar. Deze wandeling vanaf Lage Vuursche (Utrecht) voert door het bos van de ridders, over het land van de nonnen en langs het kasteel van de draken. De route slingert door de afwisselende bossen, en ook langs heideveldjes, natuurakkertjes, landgoederen en weidse open natuurgebieden. Heerlijk gevarieerd dus! In de zomer kom je door een dichte begroeiing van varens; in het najaar zie je talloze paddenstoelen. René de Jong houdt van wandelroutes die een beetje avontuurlijk zijn. Hij gaat altijd op zoek naar de mooiste paadjes; vooral verrassende eenmanspaadjes hebben zijn voorkeur.

Hoe ging de verkiezing in zijn werk?
De afgelopen maanden zijn tien juryleden op pad geweest om vier genomineerde wandelroutes te beoordelen. Deze routes waren geselecteerd uit de nieuwe Mooiste Routes wandelingen van 2018. Criteria bij de beoordeling zijn rust, schoonheid en variatie in het landschap, maar ook zaken als begaanbaarheid van paden, bijzonderheden langs de route die je bij blijven, de aanwezigheid van bankjes, picknickplekken en horeca, en bereikbaarheid per OV. Ridders, Nonnen en Draken scoorde hoog op al deze punten.

Tijdelijk gratis
Ga eropuit  en ontdek deze schitterende tocht! Ter kennismaking met De Mooiste Routes kun je Ridders, Nonnen en Draken t/m 31 juli 2019 gratis downloaden. Ga naar Gratis Wandelroute van het Jaar en vul in bij de toegangscode: WJR2019.

- Advertentie -

Over De Mooiste Routes

Mooisteroutes.nl heeft een landelijk aanbod van 1265 wandel-, fiets- en kanoroutes en ook mindervalidenroutes. Als abonnee heb je voor slechts € 13,50 een jaar lang toegang tot dit gevarieerde en groeiende aanbod, en voor € 24,50 ben je twee jaar abonnee. Zo’n 150 vrijwilligers zorgen ervoor dat er steeds nieuwe routes bij komen en dat bestaande routes worden gecontroleerd, zodat ze altijd up to date zijn. Naast een zorgvuldige beschrijving is van elke tocht een topografische kaart beschikbaar, en bijna alle routes hebben ook een gps-versie. Geen zin om alleen te wandelen? Op mooisteroutes.nl kun je je ook inschrijven voor wandelpools.