Wandelen is een boost voor je immuunsysteem

211

(Ingezonden bericht – 24webvertising bv.)
Wil je graag fitter worden? Je gezondheid een oppepper geven? Ga dan wandelen, want wandelen is gezond! Een half uur per dag geeft je immuunsysteem een boost. 

Heerlijk buiten een frisse neus halen, het lijkt alsof iedereen dat nu doet. In het park, op het strand, door de nieuwe woonwijk. En dan heb je nog de gevorderde wandelaars die lange tochten afleggen. Wandelen is hip! 

Wandel jezelf gezond

Wandelen is een boost voor je immuunsysteem. Het is bewezen dat wandelen veel voordelen voor de gezondheid biedt. Zo zou het de botten en spieren versterken, je conditie verbeteren, het ontspant en het helpt om af te vallen. Kortom, wandel jezelf gezond. Je kijkt er naar uit om je Fjallraven rugzak te pakken om erop uit te trekken. Om het helemaal af te maken neem je gezonde snacks mee voor onderweg. Het kan niet anders dan dat je je snel fitter en gezond zal voelen!

Neem de tijd

Er zijn wandelaars die een tocht binnen een aantal uur maken. Als je net begint is het beter om met minder te starten, bouw het op, een flinke wandeling kan behoorlijk pittig zijn. Wat denk je van je voeten en rug die ineens veel te verduren krijgen. Het is daarom prettig om een lichte burkely tas en goede wandelschoenen te dragen zodat je geen rugklachten krijgt. Voorkomen is beter dan genezen. Zodra je meer geoefend bent en klaar bent om langere trektochten te maken, dan neem je je Fjallraven Kanken tas mee. Zo voel je je een echte wandelaar!

Wissel je wandelingen af

Wie dagelijks bezig wil zijn met fitter worden kan het beste voor afwisseling zorgen. Niet omdat je de lange tochten niet aan zou kunnen, maar omdat je lichaam moet wennen. Je hebt er immers niks aan om geblesseerd te raken. Dus wandel de ene dag met een vriendin in het park, de andere dag maak je een wandeling naar een familielid een dorp verderop en in het weekend plan je een langere wandeling in. Een goed begin, is het halve werk!