Wandelen, dít gaat er in ieder geval mee in je rugzak

703

(Ingezonden bericht – 24webvertising bv.)
Wandelen is hot. En veel mensen schrijven er blogs over. Uit die blogs haalden wij de beste tips. Niet voor het wandelen zelf, maar voor wat je meeneemt in je rugzak. Handig voor de beginnende wandelaar!

Voor je op pad gaat bekijk je natuurlijk de route, het weer en of er onderweg winkels, cafeetjes of andere schuilplaatsen zijn. Laat iemand weten waar je naartoe gaat en hoe je dat gepland hebt. Zorg voor goed ingelopen wandelschoenen, comfortabele sokken en ademende kleding. Laagjes is handig voor als het weer veranderlijk is. En natuurlijk neem je een stevige rugzak mee. 

Opschrijven

Wandelen is ook mijmeren, nadenken, dromen. Niet voor niets maakten de grootste denkers geregeld een wandeling (denk aan Nietzsche en Jung) of gingen ze zelfs op voetreis (Goethe!). De beste ideeën komen tijdens zo’n wandeltocht naar boven. Juist daarom is het goed om een boekje en een pen bij je te hebben en de ideeën op te schrijven. Je kunt ook inspreken op je smartphone, het thuis afluisteren en dan noteren. 

Oplaadkabels

Een telefoon heb je natuurlijk bij je. Vergeet ook de oplaadkabels niet. In een café kun je doorgaans wel even de batterij opladen. Ook die van jezelf natuurlijk! 

Regenjas

Een goede regenjas is onontbeerlijk. Zeker als je gaat wandelen in eigen land. Kies er eentje die je tot een pakketje kunt opvouwen. Stop je zo in je Eastpak rugzak en neemt nauwelijks ruimte in. 

Zonnebrandcrème

In de zomer denk je er waarschijnlijk wel aan, maar in de herfst en winter, als het ook prachtig is om te wandelen, is je gezicht insmeren met zonnebrand net zo belangrijk. De zon is er altijd en het is belangrijk je huid te beschermen. 

Verrekijker

Niet alleen voor vogelaars. Het is geweldig leuk om goed te kunnen kijken naar wat zich daar in de verte bevindt. Een dier, een bijzondere boom. Een verrekijker is een must have voor elke wandelaar. 

Contant geld

Het zit nauwelijks nog in ons systeem, want we pinnen bijna alles. Maar als je achteraf paadjes pakt en een leuk verkoopstalletje tegenkomt, is contant geld wel handig. Want die lekkere jam of chutney, gemaakt op de plaatselijke boerderij, wil je niet missen. Je stopt het in je Herschel rugzak en thuis is het smullen. 

Eten

Neem fruit mee, energierepen, wat te drinken (veel water) en waar je ook maar behoefte aan hebt. Onderschat het wandelen niet. Het kost energie en na flink wat kilometers heb je flinke trek. En water drinken moet natuurlijk altijd. 

EHBO-setje

Het is geen overbodige luxe om pleisters en verband bij je te hebben. Evenals jodium of andere zalfjes. En wat dacht je van blarenpleisters, een tekentang, iets tegen insectenbeten en pijnstillers. Er zijn kleine EHBO-setjes te koop die makkelijk in je rugzak passen. Heb je toch het meest noodzakelijke bij je. 

Afvalzakje

Je gooit niets in de natuur van je af. Dus neem een afvalzakje mee en laat het achter waar het hoort: in de prullenbak.