De vijf beste wandel-apps

1146

(Ingezonden bericht – 24webvertising bv.)
Steeds meer wandelaars maken gebruik van wandel-apps. Dat is logisch, want met zo’n handige app kun je verschillende routes volgen, jouw prestaties bijhouden en foto’s en filmpjes bekijken. Wandelen wordt op deze manier echt een belevenis. We zetten vijf handige wandel-apps voor jou op een rijtje.

1. WandelZapp

De app WandelZapp beschikt over ruim 1000 leuke wandelroutes, verspreid over heel Nederland. Er is voor ieder wat wils, van wandelroutes van 4 tot 26 kilometer. Je kunt een wandelroute zoeken op afstand en/of startplaats. Daarnaast kun je ook filteren op de bereikbaarheid met OV en de toegankelijkheid voor honden. Daarnaast is het ook mogelijk om met behulp van de app een serie wandelingen te doen, zoals de Trage Tochten of Groene Wissels.

Deze app is beschikbaar voor Android en iPhone. De eerste wandeling is gratis beschikbaar. Daarna betaal je € 1,79 per wandeling. Het is ook mogelijk om een abonnement te nemen om onbeperkt wandelingen te downloaden. Hier betaal je € 12,99 per jaar voor.

2. Natuur Routes

De vereniging Natuurmonumenten heeft ook een wandel-app beschikbaar. De app Natuur Routes bevat ruim 300 wandel- fiets en kanoroutes. Er zijn heel veel verschillende routes beschikbaar, van speciale routes voor kinderen tot langeafstandsroutes door prachtige landschappen. Daarnaast zijn er ook audioverhalen van boswachters beschikbaar. Deze app is gratis beschikbaar voor Android en iPhone.

3. Klompenpaden

Ook de app Klompenpaden is een aanrader. Klompenpaden zijn rondwandelingen door agrarisch cultuurlandschap. Denk hierbij aan wandelingen door weilanden, polders en langs schapen en koeien. De historische paden bevinden zich op de mooiste plekken in de provincies Utrecht en Gelderland. Om deze app goed te kunnen gebruiken is een sim only-abonnement met een goed bereik en snel internet noodzakelijk. Je bevindt je namelijk vaak in afgelegen gebieden. Met deze app ontdek je de verhalen van de streek via filmpjes, geluidsfragmenten en historische documenten. Er zijn wandelingen beschikbaar tussen de vijf en vijftien kilometer. De app Klompenpaden is gratis verkrijgbaar voor iPhone en Android.

4. Endomondo

Er zijn ook verschillende apps voor smartphones beschikbaar die zich vooral richten op het vastleggen van jouw prestaties. De app Endomondo is hier een goed voorbeeld van. Deze app registreert op een eenvoudige manier jouw wandelingen. Als je stopt met wandelen, dan is er de mogelijkheid de wandeling op te slaan en aan te vullen met een beschrijving en foto’s. Vervolgens kun je jouw wandeling delen op Social Media. Deze app is gratis beschikbaar voor Android, iPhone en Windows Phone. Er is ook een premium versie beschikbaar. Je kunt deze app ook gebruiken voor het fietsen en hardlopen.

5. Waddenwandelen

Voor liefhebbers van de Waddeneilanden is er ook een leuke wandel-app beschikbaar. De app Crossbill Routes Wadden biedt verschillende wandelroutes in Groningen, Friesland, de Kop van Noord-Holland en natuurlijk op de Waddeneilanden. De routes variëren van 9 tot 24 kilometer. De app geeft je instructies op lastige delen van de route. Ook wordt er informatie gegeven over bijzondere of interessante plaatsen langs de route. Deze app is beschikbaar voor Android en Apple.