Camino – A feature length selfie

710

Op 6 juni komt CAMINO – A FEATURE LENGTH SELFIE uit in de bioscoop. De debuutfilm van de Nederlandse programmamaker Martin de Vries, over zijn pelgrimstocht naar Santiago de Compostella.

Over de film

“Alles in me zei me dat ik het moest doen.” Martin de Vries besluit om zonder noemenswaardige voorbereiding de Camino te gaan lopen, de beroemde pelgrimstocht naar Santiago de Compostella: van Le Puy-en-Velay in midden-Frankrijk naar Noordwest-Spanje, een tocht van 1600 kilometer in bijna zeventig dagen. Tijdens het lopen filmt hij zichzelf, zijn voeten, zijn schaduw, het pad, de velden en de bossen en probeert hij te achterhalen waarom hij dit avontuur is aangegaan. Medewandelaars en overnachtingsplekken komen slechts sporadisch in beeld. 

“De state of mind varieert van volledige gelukzaligheid tot het me zelf afvragen wat ik hier in godsnaam aan het doen ben, en verder alles wat daar tussenin zit.”

In het moment zijn

Als hij al lopende de camera op zichzelf richt, mijmert De Vries betrekkelijk nuchter over ongemakken en euforische momenten, over het prachtige ochtendlicht en het geluid van de vogels, over twijfels en groeiend vertrouwen. Hij leert ‘in het moment’ te zijn en onderzoekt gaandeweg steeds openhartiger zijn beweegredenen en zijn demonen. Een onopgesmukt verslag in het verslavende ritme van de tocht dat die ervaring voelbaar maakt. Een zelfportret in twee miljoen stappen.

Indrukwekkend zelfportret

Een indrukwekkend zelfportret waarin De Vries zonder noemenswaardige voorbereiding de Camino loopt en probeert te achterhalen waarom hij zich in dit avontuur heeft gestort. Wellicht hebben jullie al wat over de film voorbij zien komen.
Gezien het onderwerp, is mijn vraag of jullie de film misschien onder de aandacht zouden willen brengen bij jullie achterban, bijvoorbeeld door er iets over te zeggen in jullie nieuwsbrief en/of via jullie sociale media kanalen. Mochten jullie geïnteresseerd zijn, dan kunnen we ook iets afspreken over vrijkaarten. 

Vanaf 6 juni te zien in de bioscoop.