(Advertorial)
Lekker warme voeten, maar zeker niet te warm. Een goede pasvorm en geen voelbare naden. Ademend materiaal dat ook op warme dagen droog blijft. Voorkom blaren en huidirritatie en bezuinig daarom nooit op je wandelsokken. Wij worden bovendien heel blij van de vrolijke gestreepte Point6 Hiking Tech wandelsokken van merinowol.

Nieuw: Point6 Hiking Tech wandelsokken voor jeuk- en blarenvrije trektochten

wandelsokken
© Wandelsokken.net / Point6

Point6 Hiking Tech wandelsokken geven je een zeer aangename wandelervaring. Zelfs de langste tochten loop je geheel jeuk- en blarenvrij. De wandelsokken zijn gemaakt van merinowol dat volgens een speciaal procedé wordt gesponnen. Het heeft een gladder oppervlak waardoor pillen wordt voorkomen. Het is ook 25% sterker en heeft zeer goede antibacteriële, vochtregulerende en isolerende eigenschappen. Precies datgene wat je wenst voor een wandelsok.

Traditioneel gesponnen wol pilt en beschadigt snel doordat losse eindjes van de wolvezels uit het garen steken. Point6 heeft dit probleem helemaal opgelost dankzij een nieuwe spintechnologie. Daarnaast zijn de wandelsokken anatomisch vormgegeven en bieden ze extra demping op de meest drukgevoelige plekken. De naadloze teen-box voorkomt irritatie en dankzij de enkelbrace en cross stretch zakken de sokken niet af. Samen met de diepe hielkuip bieden de sokken het hoogste draagcomfort en blijven ze beter om je voeten zitten. De ventilatiepanelen zorgen voor de nodige luchtcirculatie.

Langer fris

Je voeten blijven droog door de uitstekende vochtregulerende eigenschappen van Point6 Hiking Tech wandelsokken. Transpiratievocht wordt direct opgenomen en afgevoerd naar de buitenlucht. De isolerende werking wordt versterkt doordat merinowol 27% van het eigen gewicht aan vocht kan opnemen. Nog een voordeel is dat bacteriën moeilijk vat krijgen op merinovezels. Hierdoor blijven de sokken langer fris, zelfs als je ze meerdere dagen achtereen zou moeten dragen.

Review

Wij testten de Point 6 Mixed Stripe Medium Crew Imperial wandelsokken en de Point6 Mixed Stripe Light Crew Stone Wandelsokken. Dat medium en light slaat op de mate van demping en bescherming. Die is bij medium zoals te verwachten wat dikker dan bij light. De wandelsokken voelen stevig aan, dicht geweven. Ze zijn te koop in small, medium, large en xlarge. Medium (38-41) lijkt wat klein als je maat 41/42 hebt, maar als je de sokken aantrekt zitten ze als gegoten.

De sokken voelen de eerste keer wat glad aan. Dat komt omdat de wolvezels van nature een olieachtig laagje hebben (lanoline). Hierdoor voelt het alsof je voeten een beetje slippen in je schoenen. Wandelsokken.net raadt aan de wandelsokken voor gebruik te wassen.

de Point 6 Mixed Stripe Medium Crew Imperial wandelsokken
Point 6 Mixed Stripe Medium Crew Imperial wandelsokken
Wij deden dat niet, en ondervonden zo dat dat bewegen in je schoen inderdaad minder prettig voelt. Dus was je sokken voor het eerste gebruik!
Wassen kan je het beste op 40ºC. Doe de sokken binnenstebuiten in de wasmachine. Je kunt ze op de voorzichtige stand in de droger drogen. Gewoon aan de lijn kan natuurlijk ook!

Conclusie: de Point 6 wandelsokken zijn van zeer goede kwaliteit met fijne pasvorm. En die kleuren, zo fraai zagen we ze niet eerder. Je zou liefst de hele dag in huis op je sokken lopen. Maar dat is natuurlijk zonde.

Informatie

Point6 Hiking Tech wandelsokken zijn verkrijgbaar via www.wandelsokken.net.
Vanaf € 22,99.

Wandelsokken ›

Over Point6 wandelsokken

Het Amerikaanse sokkenmerk Point6 maakt al ruim 20 jaar producten van merinowol en heeft de ervaring en expertise om alleen de allerbeste kwaliteit wol te selecteren. Dit gebeurt volgens zeer strenge richtlijnen, met de beste merinowol van boerderijen in Nieuw-Zeeland. Het resultaat is merinowol van een ongekende kwaliteit en duurzaamheid en met een ongeëvenaard comfort. De naam Point6 is een verwijzing naar de optimale lichaamstemperatuur: 98,6 graden Fahrenheit (37 graden Celsius).

© Wandelsokken.net / Point6