(Advertorial)
Heerlijk wandelen op de grens van het Land van Herve en de Ardennen. Logeren in sfeervolle B&B’s en smullen van streekgerechten. Met Walk the Kat wordt bovendien je bagage vervoerd en slaap je enkele nachten in de bijzonder stijlvolle B&B van eigenaren Katleen en Kris: Aux Quatre Bonniers.

Wandelvakantie met Walk the Kat
Walk the Kat organiseert meerdaagse individuele wandelvakanties

De rivier Vesder ontspringt bij Monschau in de Hoge Venen. Ze slingert zich zo’n 60 kilometer door het noordoosten van België en mondt bij Luik uit in de Ourthe. De Vesder vormt de grens tussen het Land van Herve en de Ardennen en geeft haar naam aan een bijzondere, maar nog niet massaal ontdekte wandelbestemming dichtbij Nederland en Vlaanderen.

Mooiste dorpen

In de glooiende Vesdervallei vind je enkele van de mooiste dorpen van Wallonië, zoals Soiron en Limbourg. De beroemde Ardense kuuroorden Spa en Chaudfontaine zijn niet ver weg en ook de dorpjes Olne, Theux en Trooz zijn een bezoek waard. Voetpaden en landelijke weggetjes verbinden de plaatsen met elkaar en maken de streek aantrekkelijk voor een (korte) wandelvakantie.

- Advertentie -

Wandelvakanties

Katleen en Kris verhuisden in 2006 van Antwerpen naar Olne, openden in een historische boerderij de B&B Aux Quatre Bonniers en verkenden zelf de omgeving graag te voet. Deze voorliefde voor wandeltochten is nu uitgemond in wandelorganisatie Walk the Kat.

Geheel verzorgd

Walk the Kat biedt individuele meerdaagse wandelvakanties aan, waarbij je als wandelaar (bijna) niets zelf hoeft te regelen. Je gaat op stap met duidelijke routebeschrijvingen en kaarten. Je overnachtingen zijn geregeld en je bagage wordt vervoerd. Het streekontbijt wordt voor je verzorgd en je mag ‘s ochtends je thermos vullen met koffie of thee. Een lunchpakket of diner is soms inbegrepen en op andere dagen kan je zelf een leuk adres zoeken. En af en toe bevat het arrangement een (lekkere) verrassing.

Wandelen in een lus

Walk the Kat biedt twee wandelvakanties aan waarbij je na een start in Olne (B&B Aux Quatre Bonniers) in drie dagen een lus wandelt door de Vesdervallei en de noordelijke Ardennen. Zoals het arrangement Olne-Limbourg-Spa-Olne: na de eerste overnachting in een suite met sauna in B&B Aux Quatre Bonniers wandel je langs het schilderachtige dorpje Soiron naar de indrukwekkend hoog gelegen vesting Limbourg (23 km). De volgende dag trek je door de bossen naar het romantische kuuroord Spa, waar je logeert in een centraal gelegen B&B (21 km). Op de derde dag wandel je terug naar Aux Quatre Bonniers, over de beboste hellingen van de Ardennen, langs de burcht van Franchimont en bedevaartsoord Banneux (25 km). Dan is bijkomen in de sauna van je suite extra ontspannend.

Wandelen in een klaverblad

Je kunt ook kiezen voor een wandelvakantie waarbij je 2, 3 of 4 nachten logeert in B&B Aux Quatre Bonniers en dagwandelingen maakt van, naar keuze, 10-15 km of 15-20 km. Geschikt voor minder geoefende wandelaars of gasten die naast wandelen lekker willen relaxen. Je verblijft in een suite met sauna.

GR5 en/of bagagevervoer

Walk the Kat biedt daarnaast service op maat. Wandel je bijvoorbeeld op de GR5, dan kan Walk the Kat je overnachtingen en/of bagagevervoer voor je regelen. Of ga je in de omgeving op eigen gelegenheid wandelen, maar doe je dat graag zonder bagage, dan kun je ook daarvoor terecht bij Walk the Kat. Neem vrijblijvend contact op voor een offerte.

Aux Quatre Bonniers

Chambre George Simenon

B&B Aux Quatre Bonniers is een bestemming op zich. De beroemde Franse schrijvers Alexandre Dumas en Victor Hugo bezochten en prezen de streek en daarom zijn twee kamers in Aux Quatre Bonniers naar hen vernoemd.Het gastenverblijf staat naast het woongedeelte van eigenaren Kathleen en Kris en heeft een eigen ingang. Het onthaal is hartelijk, met een biertje uit de streek of een ander drankje naar keuze. De kamers zijn ruim, mooi ingericht en hebben elk in hun badkamer iets extra’s: een sauna of ouderwets bad op pootjes.

Een van de hoogtepunten van het verblijf is het ontbijt. Zelfgebakken brood en koek, confituren van vruchten uit eigen tuin, streekkazen en vleeswaren, Luikse stroop, chocopasta uit Chaudfontaine, vers sap en heerlijk sterke koffie.

Walk the Kat
t: +32 (0)498 45 71 48
e:
w: www.walkthekat.be

B&B Aux Quatre Bonniers
Rue Chinehotte 17, Olne
t: T +32 (0)498 45 71 48
e:
w: www.quatrebonniers.be

Walk the Kat ›
Aux Quatre Bonniers ›

Walk the Kat & Aux Quatre Bonniers in beeld