(Advertorial)
Wandelen in la Creuse en overnachten in een voormalige meisjesschool uit 1892. Het klinkt bijzonder en dat is het ook. Chambres & Table d’Hôtes Villa Vallière ligt in Nouvelle-Aquitaine in het groene hart van Frankrijk. Hier is het heerlijk thuiskomen in de karakteristieke Villa, na een dag wandelen in een rustgevende groene omgeving.

Villa Vallière, La Creuse
Villa Vallière, een voormalige meisjesschool uit 1892

Het regionale natuurpark ‘Plateau de Millevaches’ biedt prachtige bossen, uitgestrekte weides, beekjes en meren. Een mogelijke verrassing tijdens je wandeling: je zou zomaar het pad kunnen kruisen van een of meerdere reeën, vosjes of ander wild!

In de watten

In de bijzondere Villa word je in de watten gelegd. De maaltijden zijn met smaak bereid en afgestemd op het seizoen. In een gezellige en huiselijke ambiance is dineren aan de Table d’Hôtes een onvergetelijke ervaring. Je overnacht in een van de vijf stijlvolle gastenkamers. Alle kamers zijn voorzien van koffie-/theefaciliteiten (Nespresso), zitje, schrijftafel, gratis WiFi en privé badkamer. Mede dankzij de volledig ommuurde parkachtige tuin biedt Villa Vallière veel ruimte en privacy.

Wandelen in de omgeving van de Villa

In dit dunbevolkte gebied met de nog oorspronkelijke afwisselende natuur kabbelt het leven op een aangename wijze voort. Een heerlijke plek voor een wandelvakantie. In de hele Creuse tref je meer dan 2500 km wandelroutes. Keuze genoeg dus.

Villa Vallière heeft een grote hoeveelheid aan wandelroutes beschikbaar. Beginnend vanuit de Villa, rondom Vallière en routes in de rest van la Creuse, in lengte variërend van 4,5 km tot rond de 20 km.

Een wandelvakantie in Villa Vallière betekent niets anders dan genieten en ontspannen. Er zijn groepswandelarrangementen voor jouw wandelgroep, kies voor een 8-daags individueel wandelarrangement of kom gewoon langs voor een aantal ontspannen dagen.

Villa Vallière

24 Grande Rue
23120 Vallière
t: +33 (0) 555665641
e: info@villavalliere.com
w: www.villavalliere.com

Villa Vallière ›

Villa Vallière in beeld

La Creuse is reuze

La Creuse kent geen massatoerisme en vervuilende industrieën. Door de mooie natuur is de streek bij uitstek geschikt voor mensen die van een rustige en gemoedelijke omgeving houden. Werkelijk alles werkt daar aan mee!

Het landschap met de lieflijke heuvels, doorsneden door rivieren, vennen en beekjes. Langs de paden zie je oude eiken, wilde fruit- en kastanjebomen, houtwallen, meren en meertjes. Het departement wordt niet voor niets het land van de duizend en één meren genoemd.

De weilanden zijn gedecoreerd met het bruin en wit van de Limousine en Charolais koeien.
Dé plek als je wilt genieten van rust en ruimte in een oogstrelende natuur.

La Creuse leent zich uitstekend voor een (actieve) wandelvakantie. Maar natuurlijk kun je ook de schilderachtige dorpen en stadjes in de omgeving van Vallière bezoeken, waar het (soms) lijkt of de tijd heeft stilgestaan. Een stap in een andere wereld. Ook vind je hier een rijk architecturaal en artistiek erfgoed, met pareltjes als romaanse gebouwen en kastelen.

Naar de stad

Bezoek je graag een grote(re) stad? Op een uur rijden van Vallière en net buiten la Creuse liggen Clermont-Ferrand (met onder meer l’aventure Michelin), Limoges (bekend vanwege haar porselein) en Montluçon (met een prachtig historisch centrum).

En dan kun je hier ook nog naar toe:

  • Aubusson met het Quartier de la Terrade en het Maison du Tapissier. Hier maak je kennis met traditionele weefmethoden uit de 16e en 17e eeuw. Opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO).
  • 10 juli 2016 heeft het nieuwe Cité de la Tapisserie haar deuren geopend.
  • Lac de Vassivière: een prachtig gelegen stuwmeer met een oppervlak van meer dan 1000 hectare op slechts 15 minuten van Villa Vallière. Je vindt hier wandel- en fietsroutes, zwemstrandjes, rondvaarten, een museum en een beeldentuin.

Er is zoveel leuk, maar veel te veel om hier op te noemen. Kijk daarom voor een selectie op de activiteitenpagina van onze website.
Of … je blijft heerlijk in de tuin en geniet van een fantastisch boek en een glaasje. Ook heel leuk.

Mogelijkheden

Individueel, met z’n tweeën of met een gezelschap wandelen? Villa Vallière heeft 5 gastenkamers en een capaciteit van 13 bedden. Voor meer informatie over de kamers, arrangementen, prijzen en mogelijkheden, kijk op de website.

Villa Vallière ›