Quinta do Pomarinho is een voormalige boerderij in de Portugese streek Alentejo met Nederlandse eigenaren, waar ​je​ kan genieten van stilte, ruimte en rust. Het landgoed is 25 hectare groot en een bijzondere vakantieplek voor wandelaars, fietsers, natuur- en cultuurliefhebbers, vogelaars, kunstenaars en rustzoekers.

Het unieke Pomarinho-gevoel zorgt ervoor dat onze gasten graag en geregeld naar onze Quinta terug komen. De Quinta ligt in de Alto Alentejo, op wandelafstand van het mooie plaatsje Castelo de Vide, grenzend aan de prachtige heuvels van natuurpark Serra de São Mamede en dichtbij de grens met Spanje. Vanaf de Quinta kun ​je​ vele dagtochten ondernemen naar mooie plaatsen in de Alto Alentejo en in Spanje.

Laatste nieuws in verband met Covid-19 / Corona

A Taberna, de ontmoetingsruimte van de Quinta

Vanwege (de mogelijke naweeën van) Covid-19 nemen wij dit jaar het zekere voor het onzekere. Dat betekent dat wij het grote huis (Casa Antiga, voorheen Natuurvriendenhuis) nu niet inzetten voor de groepsvakantie. De gasten zouden dan te dicht op elkaar verblijven. De gastenkamers en eenpersoonskamers komen daarom voor nu ook te vervallen. We zetten alle overige accommodaties in. Hier kunnen de gasten maximaal met 2 personen verblijven (deels met eigen douche en WC). Ontbijt en diner verzorgen we in A Taberna, de ontmoetingsruimte / bar van de Quinta. Tijdens de maaltijden kunnen gasten voldoende afstand van elkaar houden (zie foto’s).

- Advertentie -

Groepswandelreis Portugal Kerst en Oud & Nieuw 2020

Datum: 22 december 2020 – 02 januari 2021
Plaats: Castelo de Vide, Portugal
Max. aantal deelnemers: 8 (bij 4 deelnemers gaat de reis door!)
Duur: 12 dagen (11 nachten)
Leeftijd deelnemers: ongeveer 30-80 jaar

Wandelen in Portugees natuurpark

Quinta do Pomarinho is je comfortabele thuis tijdens wandelen in december in Portugal. Onze Quinta ligt midden in een natuurpark op een groot landgoed van ruim 25 hectare vol kurkeiken, weilanden, een meertje en olijf- en fruitbomen. Natuurpark Serra de São Mamede staat bekend om haar bijzondere flora en fauna en in het park en in de omgeving van de Quinta lopen meer dan 25 prachtige wandelroutes.

Vier kerst en oud & nieuw in Portugal

Wandelen in december geeft je de gelegenheid om Kerst en Oud & Nieuw in Portugal te vieren. Dat is leuk en bijzonder en wij zorgen er dan ook voor dat het een speciale belevenis wordt! Het weer is aangenaam, met gemiddeld zo’n 15 graden overdag. Neem wel warme kleding mee voor de avonden en voor de avond dat we uit eten gaan. Portugese restaurants hebben over het algemeen geen verwarming!

Wandelen in december leidt je over oude smokkelpaadjes, over rivieren, langs meren en door dichte bossen. Op het landgoed van de Quinta worden jaarlijks meer dan 60 soorten vogels gespot. Onderweg kom je door witte vestingstadjes met kastelen en cafeetjes waar je voor weinig geld heerlijke Portugese koffie kunt krijgen.

Het wandelprogramma is zorgvuldig uitgestippeld maar wordt indien gewenst aangepast aan het niveau en de wensen van de deelnemers. Wandelen in december biedt wandelingen die zeer afwisselend zijn wat betreft natuur, cultuur en lengte.

Het gevarieerde programma ziet er als volgt uit: 3 wandeldagen – 1 rustdag – 3 wandeldagen – 1 rustdag – 2 wandeldagen. Goede wandelschoenen zijn een must!

Accommodaties

Tijdens je vakantie verblijf je in een van onze accommodaties. De Quinta biedt 2 appartementen, 1 huisje (Casa Redonda), en 3 huurcaravans. Kamperen is ook mogelijk. We hebben zowel een kleinschalige camping als een natuurkampeerterrein. Gasten die langer willen blijven dan 12 dagen, kunnen uiteraard eerder komen of later vertrekken.

Natuurvriendenhuis (in 2020 niet in gebruik)

Het Natuurvriendenhuis heeft beneden één 2-persoonskamer met 1-persoonsbedden en één 2 tot 4-persoonskamer met 1-persoonsbedden en met een vide. Boven zijn twee 2-persoonskamers met 1-persoonsbedden. Bedden- en linnengoed is aanwezig. In het Natuurvriendenhuis bevindt zich zowel boven als beneden een gezamenlijke woonkamer met boven een pellet kachel en beneden een houtkachel en gezellige zithoek. Verder staat in beide woonkamers een tafel waaraan je kunt lezen, eten of spelletjes spelen.

Het Natuurvriendenhuis met zijn binnenplaats

Zowel de boven- als benedenverdieping van het Natuurvriendenhuis heeft een eigen badkamer en beneden is er een ruime keuken. De bovenverdieping heeft ook nog een ruim balkonterras met prachtig uitzicht op de heuvels van het Natuurpark Serra de São Mamede.

Tijdens je verblijf in het Natuurvriendenhuis ben je samen verantwoordelijk voor het schoonhouden ervan, het dekken en afruimen van de tafel, het in- en uitruimen van de vaatwasser en legen van de afvalemmers.

Appartementen

De 2 comfortabele appartementen zijn volledig ingericht (geen radio en tv) en worden heerlijk verwarmd door pellet kachels.

Casa Redonda

Het huisje (Casa Redonda) is geheel privé gelegen op onze Quinta. Het huisje zelf heeft geen stromend water. Voor het drinkwater in flessen wordt gezorgd. Voor het sanitair ga je naar het sanitairgebouwtje met 2 douches en 2 Wc’s. Casa Redonda heeft 2 eenpersoonsbedden, 2 zitjes, eettafel, keukentje (met gasstelletje) en een houtkachel die het huisje zeer goed verwarmt.

Caravans

Wij hebben 3 huurcaravans beschikbaar, op een mooie locatie op of net buiten de camping.

Een van de huurcaravans

1 caravan is ideaal geschikt voor 2 personen. De 2 overige caravans zijn meer geschikt voor 1 persoon. Alle caravans beschikken over een houten veranda met verlichting en zitjes, 2 caravans beschikken tevens over een mooi overkapping.

In alle caravans bevinden zich kookstelletjes met alle toebehoren, waaronder een koffiezetter en waterkoker. Verder hebben alle caravans een koelkastje, zitjes, tweepersoons bedden (twijfelaars) en kunnen ze elektrisch verwarmd worden. Er is geen stromend water, wél kun je je afvalwater lozen via de spoelbak in het keukengedeelte van de caravans. Voor het drinkwater in flessen wordt gezorgd. Voor het sanitair ga je naar het sanitaire gebouw op de camping.

Wandelen in december is op basis van vol pension. Dat betekent dat wij voor het ontbijt, lunch(pakketten) en diner zorgen. Ook gaan we een avond eten in een Portugees restaurant, waar je geniet van heerlijke streekgerechten uit de Alentejo, zoals cabrito (geit), javali (wild zwijn), dorado (goudbrasem) en bacalhau. 

Prijzen en vervoer

De prijs voor deze wandelreis is afhankelijk van de accommodatie die je kiest en is gebaseerd op 2 personen in één accommodatie (m.u.v. de éénpersoons huurcaravan). Prijs is per persoon.

  • huisje (Casa Redonda) € 795
  • appartement € 895
  • éénpersoons huurcaravan € 775
  • twéépersoons huurcaravan € 725
  • eigen kampeermiddel (exclusief elektriciteit) € 625

Dit is inclusief verblijf, ontbijt, lunch(pakket), diner, thee, koffie en water en bij het diner 1 consumptie naar keuze, lokale transportservice (halen/brengen), wandelbegeleiding door wandelgids, tevens gastheer/gastvrouw, en nog veel meer……..ervaar het zelf!
De prijs is exclusief vlucht, verzekering, vervoer van en naar de luchthaven, extra’s.

Vervoer

Bij voldoende interesse voor een transfer van de luchthaven Lissabon naar Pomarinho halen wij je op met onze Pomarinho-busDe kosten van deze transferservice zijn € 200 per rit (enkele reis), te verdelen over het aantal passagiers (maximaal 8). Als je van onze transferservice gebruikt wil maken, geef dit dan tijdig door.

Heen- en terugreis

De Pomarinho-bus staat op dinsdag 22 december 2020 om 17.00 uur bij de luchthaven van Lissabon en vertrekt op zaterdag 2 januari 202 om 12.00 uur vanuit Pomarinho naar Lissabon.

Wacht niet te lang, met name met het vinden van betaalbare vluchten!