(Advertorial)
Nol in ‘t Bosch is alles wat je bij de naam bedenkt: een eeuwenoude herberg aan een weg in het bos, waar het altijd fijn is om te komen. De herberg uit 1836 is nu een eigentijds hotel-restaurant, maar de charme van toen is onveranderd. En dat midden in de natuur tussen Wageningen en Renkum.

Nol in 't Bosch, de oude gelagkamer
De 19e-eeuwse gelagkamer

Het ontstaan van Nol in ‘t Bosch gaat terug naar 1836. In dat jaar begon boswachter Arnoldus Gerritsen een herberg aan de oostzijde van de Hartenseweg, toen nog een zandweg. In de volksmond werd deze pleisterplaats al snel ‘Nol in ’t Bosch’ genoemd. Een populaire uitspanning, met een speeltuin, tennisbaan en later zelfs een manege. Anno nu is Nol in ‘t Bosch weer terug bij de basis, een plek waar je midden in het bos goed kunt eten en slapen. En best bijzonder: het is nog altijd het hotel van dezelfde familie.

Het hotel

De kamers van Nol in ‘t Bosch zijn voorzien van ruime bedden, een eigen badkamer en een TV. De superior kamers beschikken daarnaast over een balkon of terras en vanuit elke kamer kijk je uit op de bomen. Het is er ‘s nachts heerlijk stil en het eerste dat je ‘s ochtends ruikt is de frisse geur van het bos. Bij de overnachting is het ontbijt altijd inbegrepen: een buffet met verse broodjes en zelfsnijbroden, vers fruit, eieren en goede koffie en thee.

Restaurant

Het café-restaurant ademt nog altijd de sfeer van de knusse 19de-eeuwse gelagkamer. Je kunt er lekker lezen in een clubfauteuil bij het haardvuur, goed eten aan een tafeltje bij het raam of ontspannen met een glas wijn op het terras. De keuken weerspiegelt de sfeer van het traditionele familiehotel, met klassieke seizoensgerechten. De chef gaat echter mee met de tijd; je vindt op de menukaart ook altijd enkele gerechten zonder vlees of vis.

Hotel-Restaurant Nol in ‘t Bosch

Hartenseweg 60
6704 PA Wageningen
t: 0317-319101
e: info@nolintbosch.nl
w: www.nolintbosch.nl

Nol in ‘t Bosch ›

Nol in ‘t Bosch in beeld

Wandelen rond Wageningen

In de zuidelijke Veluwezoom valt veel te beleven voor wandelaars. Zo kun je direct vanuit Nol in ‘t Bosch een prachtige wandeling maken door het Renkumse Beekdal: Wijngaard en Beekdal (13 km) of Paradijselijk Beekdal (17 km) van wandelplatform De Mooiste Routes.

Langs Wijngaard en Beekdal
Langs Wijngaard en Beekdal – De Mooiste Routes

Door het bos en over enkele fraaie landgoederen wandel je naar het sprookjesachtige beekdal en passeer je onderweg bovendien een wijngaard en de stuwwal van de Wageningse Berg. Heel afwisselend en met leuke horeca onderweg! Voor een kortere wandeling neem je de auto of fiets naar het Informatiecentrum en kies je een van de kortere wandelroutes. Ook kun je dit gebied verkennen met twee Klompenpaden: het Hartensepad en het Molenbeeksepad.

Nog meer wandelen

Eveneens in de buurt van Nol in ‘t Bosch vind je natuurgebieden als De Blaauwe Kamer en de Grebbeberg, beide langs de Rijn bij Rhenen. De Blaauwe Kamer is een bijzonder natuurreservaat op de rivieroever, waar de natuur vrij spel heeft. Er zijn enkele (korte) wandelroutes uitgezet. De Grebbeberg vormt het nogal abrupte einde van de Utrechtse Heuvelrug. Met een hoogteverschil van ruim 50 meter biedt de berg een spectaculair uitzicht over de Blaauwe Kamer, de Nederrijn en de Betuwe. Je kunt hier korte en langere wandelroutes volgen en een bezoek brengen aan het militair ereveld uit de Tweede Wereldoorlog.