Nederland rond in 80 dagen

314

In 2015 wandelde fotograaf Dolph Cantrijn Nederland rond in 80 dagen. Hij startte in café De Grens in Poppel (vlakbij Goirle) en wandelde er 80 dagen later over de eindstreep.

In dit boekje geeft hij aan de hand van korte teksten en foto’s een impressie van elke dag. Wat viel hem op, wie ontmoette hij en wat maakte hij mee? Leuk is de fotocollage van zijn gastgevers: alle mensen die hem onderweg bed, bad & brood aanboden en hem uitzwaaiden bij de voordeur.

Het is geen praktisch routeboek. Voor meer route-informatie kun je terecht op www.volgdolph.nl. Verwacht ook daar geen complete beschrijvingen, want die zijn er (nog) niet. ‘Nederland rond in 80 dagen’ is nog geen LAW, maar zou dat, aldus de auteur, best kunnen worden.

Het boek is mooi vormgegeven, al ‘loopt’ de tekst soms weg in de foto en is daardoor minder goed leesbaar. En hoewel er redactie heeft plaatsgevonden, bevat de tekst nog wel wat fouten. Zo schrijft Dolph over ‘verlate grensposten’ (waar hij verlaten bedoelt) en laat hij een klooster ‘leeg plunderen’ (plunderen is leeghalen).

Toch een leuk en inspirerend verhaal. Laat die LAW maar komen!
Gegarandeerd Onregelmatig, 2016