(Advertorial)
Een thuis aan het eind van de wereld. Die benaming past heel goed bij de heerlijk rustige ligging van deze sfeervolle Bed & Breakfast: aan een smalle weg net buiten Slenaken. De naam heeft ook te maken met de liefde van eigenares Jeannette Bisscheroux voor boeken. Hoe dan ook: de gastvrije ontvangst in deze B&B voelt aan als een ‘thuis ver van huis’.

‘Aan het einde van de wereld’

De witte boerderij met blauwe luiken van Jeannette Bisscheroux ligt aan een weg zo smal dat twee auto’s elkaar niet overal kunnen passeren. Het uitzicht over de Zuid-Limburgse heuvels, met in de verte België en Duitsland, is jaarrond weids en prachtig. De boerderij was al eigendom van de familie voordat Jeannette er met haar gezin in trok, maar zelf woonde zij lange tijd in het westen.

Toch bleef haar geboortegrond trekken en toen het familiehuis vrij kwam, aarzelde ze niet lang. Zij wilde er echter niet alleen van genieten, maar er ook gasten ontvangen. De naam van de B&B was snel bedacht: Home at the End of the World. Het is de titel van een van Jeannette’s favoriete boeken, van de Amerikaanse schrijver Michael Cunningham. “En niet alleen van mij”, zegt ze lachend, “gezien de gesprekken die ik met gasten over het boek heb.”

Het gastenverblijf

De gelagkamer, die tevens fungeert als gastenzitkamer, is een knusse ruimte met ’s winters een geurig brandende houtkachel, schommelstoelen, tijdschriften en boeken (waaronder enkele edities van Cunninghams boek). Aan de muren hangen mooie quilts van patchwork, die Jeannette zelf maakte.

De Shaker kamer

Met mooi weer is het heerlijk toeven in de ruime en bloemenrijke tuin rond de boerderij.

De kamers

De gastenkamers zijn te vinden op de voormalige hooizolder. Ze zijn sfeervol ingericht. De Engelse Cottage-kamer is geschilderd in zacht roze tinten en herbergt onder de eeuwenoude balken twee losse bedden en, achter een halve muur, een wastafel en een ligbad. In de Shaker-kamer, een lichtbruine kamer waarin de vakwerkstijl van het pand goed te zien is, staan twee bedden en een bedstede. Aan de muur hangt een originele Shaker-stoel. Deze kamer beschikt over een eigen douche. Elke kamer heeft een eigen toilet, op de gang direct naast de kamers. De bedden zijn voorzien van zachte dekbedden en hebben een kleurrijke quilt als sprei.

Het ontbijt

In de gelagkamer (of bij mooi weer in de tuin) serveert Jeannette ’s ochtends een landelijk ontbijt, met onder meer zelfgebakken roggebrood en vruchtenbrood (recept beschikbaar!), diverse soorten brood en broodjes, een kan koffie of thee, verschillende soorten kaas, een schaal met vleeswaren, divers zoet beleg, waaronder allerlei soorten zelfgemaakte jam, sap en (eventueel voor onderweg) fruit. Gasten kunnen ook gerust een broodje smeren voor onderweg!

Logeren in Home at the End of the World kost € 80 per nacht, op basis van logies & ontbijt voor 2 personen. Blijf je slechts 1 nacht, dan betaal je een toeslag van € 5 per persoon. Home at the End of the World is het hele jaar open.

Home at the End of the World

Schilbergerweg 5
6277 NX Slenaken
t +31 (0)43 – 457 32 39
w: www.homeattheendoftheworld.nl

B&B Home at the end of the World ›

Home at the End of the World in beeld

Wandelen in de omgeving

De omgeving van Slenaken is een populair wandelgebied. Er lopen diverse routes vlak langs de B&B, waaronder het populaire Krijtlandpad. Home at the End of the World is bij uitstek een plek om wat langer te blijven logeren en lekker in de omgeving te gaan wandelen. Er zijn in de B&B wandelkaarten beschikbaar van het Limburgs Heuvelland en de Voerstreek. Direct vanuit Slenaken kun je (zonder zware bagage!) heerlijke rondwandelingen maken. En met de auto rijd je zo naar mooi gelegen dorpen als Epen en Vijlen, vanwaar wandelroutes starten door het Geuldal en het Vijlenerbos.

Maar ook het buitenland lonkt. België is zo dichtbij dat je vanuit de B&B een mooie route kunt volgen door de Voerstreek. Naar steden als Maastricht en Aken is het ongeveer een half uur rijden. Je kunt in Maastricht lekker flaneren en winkelen en in Aken gaan kuren in de bekende Carolus Thermen. En in beide steden kun je ook een interessante stadswandeling maken.

Vakwerk in Camerig

Rondje Voerstreek

De Belgische Voerstreek is een echt wandelparadijs, waar je met de knooppunten van het wandelnetwerk je wandeling zo lang of kort maakt als je zelf wilt.

Wandelen in de Voerstreek
Wandelen in de Voerstreek

Vlakbij Home at the End of the World start een mooi rondje van zo’n 9,5 km: sla bij de uitgang van de B&B even linksaf tot het kruispunt met de Maastrichterweg. Hier pak je de route op bij knooppunt 69 en sla je linksaf.

Door de velden klim en daal je naar het dorpje Teuven (waar je gezellig terecht kunt bij Café Modern of Moeder de Gans). Vanuit Teuven klim je naar het Veursbos en, na het dorpje De Plank, langs het Broekbos naar buurtschap Ulvend. Hier vind je het Bakhuis, waar de eigenaren zelf gemaakt ijs, taart en lunch serveren. Vanaf hier is het nog een kleine 2 km terug naar Home at the End of the World.

Knooppuntenreeks: 69-70-87-88-86-73-72-67-68-69.
Voor de kortere variant van dit Rondje Voerstreek (zonder Teuven) houd je de volgende knooppunten aan: 69-70-71-72-67-68-69. De afstand van deze wandeling is circa 5,7 km.

Vijlenerbos

Hoog in het hoogstgelegen bos van Nederland vind je boscafé het Hijgend Hert, de enige ‘berghut’ van Nederland. Ook tijdens zachte winters ligt hier vaak enkele weken sneeuw en kun je er sleeën en langlaufen. Het is bovendien een sfeervolle plek, met een enorme open haard en een menukaart vol streekspecialiteiten en -bieren. Vanuit het boscafé starten enkele korte boswandelingen (kijk op het bord van Staatsbosbeheer op de parkeerplaats). Ook zijn er uitgeprinte langere wandelroutes beschikbaar in het café.

Geuldal

Vlakbij Slenaken start een prachtig rondje door het Geuldal: langs een oude watermolen klim je vanuit Epen naar het schilderachtige dorpje Camerig en wandel je dicht langs de snelstromende rivier terug naar het beginpunt.

Maastricht

De Dom van Aken
De Dom van Aken

De meest buitenlandse stad van Nederland is Maastricht. Het is ook een oude stad. De Romeinen vestigden er al een nederzetting: Mosae Trajectum, later vernederlandst tot Maastricht. Overdag is het een levendige winkelstad. De historische sfeer proef je vooral in het donker, als de winkels dicht zijn. Maak dan deze spannende stadswandeling. Uiteraard is de route ook overdag uitstekend te volgen.

Aken

Aken is de stad van Karel de Grote, keizer van het West-Romeinse Rijk. Zijn palts (koninklijke verblijfplaats) vormt nog altijd het hart van de stad, met als markante blikvangers de Dom (waar Karel begraven werd) en het Rathaus (zijn verbouwde paleis). Aken mag dan een grote stad zijn, het historisch centrum met de belangrijkste bezienswaardigheden is klein en intiem. Een uitstekende plek voor een fijne stadswandeling.

B&B Home at the end of the World ›