(Advertorial)
Ooit was Herberg Oud-Holset een bekend dorpscafé, waar hongerige en dorstige pelgrims uitrustten van hun lange voettocht naar de kerk van Holset. Anno nu
tref je hier een volwaardige herberg, waar wandelaars heerlijk eten en drinken en waar je ook rustig en comfortabel kan slapen.

Herberg Oud-Holset
Terras van Herberg Oud-Holset

Het is een bijzondere ervaring om te voet bij Herberg Oud-Holset aan te komen. Zo dalen wandelaars op het Krijtlandpad vanuit het hoog gelegen Vijlenerbos langs de bosrand af naar het dal van Holset en staan bijna onverwacht voor een romantisch wit vakwerkhuis tegenover de kerk. Op een zonnige dag kun je meteen op het terras aanschuiven voor een streekbiertje of een koud glas wijn. En waarom zou je daarna niet lekker blijven slapen?

Herberg Oud-Holset heeft twaalf prachtige kamers, waarvan vijf op de begane grond.
Mooie houten vloeren, slapen onder zacht Fair Trade linnengoed en op ecologische boxspring matrassen van Lavital, badkamers met douche en toilet, TV en gratis wifi. Je kunt kiezen uit twee kamertypes: standaard of luxe. Ook zijn er kamers voor 1 persoon beschikbaar.

Streekproducten van het seizoen

Naast rommedoe (stinkkaas), bloedworst, spek met ei en diverse andere streekgerechten kun je in het restaurant kiezen van een verrassende menukaart. Alles vers bereid met zoveel mogelijk biologische en Fair Trade ingrediënten en producten die het seizoen en de regio bieden. Ook is er keuze uit heerlijke vegetarische, lactose,- en glutenvrije gerechten. De herberg is open voor ontbijt, lunch en diner.

De landelijke ligging in het zuidelijkste puntje van Limburg bij Vaals is uniek. De herberg wordt omringd door weilanden, bossen en beekjes. Je bent hier midden in de Zuid-Limburgse heuvels en op een steenworp afstand van Duitsland en België.

Ontdek Herberg Oud-Holset, kom kijken, rusten, eten of slapen. Hier kun je je hart ophalen!

Herberg Oud-Holset


Herberg Oud-Holset
Holset 54
6295 ND Lemiers (NL)
t: +31 043 3066650
e: info@oud-holset.nl
w: www.oud-holset.nl

Herberg Oud Holset ›

Wandelen in de omgeving

Herberg Oud-Holset ligt in een heerlijk fiets- en wandelgebied. Stichting Natuur en Milieu beoordeelde de regio met maar liefst 5 sterren.

Wandelarrangementen

Herberg Oud-Holset biedt diverse wandelarrangementen:

Kroegjesroute-arrangement
Drie dagen wandelen tussen gezellige kroegjes rond de Vijlenerberg kroegjes. Je logeert in 3 verschillende kroegjes en je bagage wordt voor je vervoerd.

Oprechte Pad arrangement
Een heerlijk ontspannen tocht tussen Herberg de Smidse en Herberg Oud-Holset.

Vaals Amuse(ert) arrangement
Unieke rondwandelingen met onderweg vier heerlijke amuses.

Wandelarrangementen Herberg Oud Holset ›

Krijtlandpad

Op het 90 km lange Krijtlandpad wandel je langs de Belgische grens van Maastricht naar Vaals en via het meer toeristische Gulpen en Valkenburg terug naar Maastricht. Een fysiek uitdagende route, met klimmen en dalen, maar ook met genoeg bankjes, cafés en terrassen om het lekker rustig aan te doen. Op de ‘heenweg’ (Maastricht-Vaals) kun je pauzeren bij Oud-Holset (5 minuten van de route). En op de terugweg passeer je de herberg op de etappe Vaals-Gulpen.