(Advertorial)
Een van de mooiste terrassen van het Limburgs Heuvelland is dat van Herberg de Smidse in Epen. Je kunt er vaak van de vroege lente tot de late herfst buiten zitten en hebt een schitterend uitzicht op het Geuldal. Het is zowel in dit dal, als in het hoger gelegen Vijlener bos en langs de Geul richting Sippenaeken of Mechelen heerlijk wandelen.

Het terras van Herberg de Smidse ©Ivo Vleugels
Het terras van Herberg de Smidse ©Ivo Vleugels

De Smidse is dan ook populair bij wandelaars. En die liefde is wederzijds. ‘Bergschoen- en rugzakvriendelijk’ meldt een bord naast de deur. De herberg heeft een ouderwets gezellige gelagkamer, met kleedjes op de tafels en mooie oude foto’s en schilderijen aan de muur. Herberg de Smidse heeft een uitstekende keuken, met stevige maar verfijnde gerechten en de beroemde (dus vaak ’s middags al uitverkochte) St. Remigius, rijstevlaai, met rode bessen en schuimpjes. Op de menukaart vind je een duurzaam aanbod, met streekspecialiteiten als gebakken bloedworst, Epens zuurvlees en kaasjes van de abdij in Val-Dieu.

Gezellig zoals vroeger bij oma

De omgeving van Epen is een paradijs voor wandelaars, vanwaar je meerdere dagen ‘uit de voeten’ kunt. Daarom is het heel fijn dat je in De Smidse kan blijven slapen. De kamers zijn eenvoudig en dat is ook precies de bedoeling van de eigenaren. Het herbergleven speelt zich namelijk beneden af en daarom behoren televisie en mini-bar niet tot de kamerinventaris.

Maar wel: schone en knusse kamers met lekkere bedden, een leeslampje, wastafel en naar keuze een eigen badkamer. Ook dat is een beetje ‘net als vroeger’: alsof je bij oma logeert. Kies je ervoor om de badkamer met andere gasten te delen, dan hangt er op je kamer wel een heerlijke badjas klaar. ‘s Ochtends wordt een heerlijk uitgebreid ontbijt geserveerd in de eetkamer met uitzicht op het Geuldal en geniet je onder het genot van klassieke muziek van onder meer huisgebakken speltbrood, boerenkaas en -yoghurt, vers fruit en een eitje naar keuze.

Een vakantiewoning

Nog wat langer blijven, wat meer ruimte willen en ook zelf kunnen koken? Ga dan logeren in een van de appartementen van Herberg de Smidse. Je hebt keuze uit zeven appartementen, variërend van 2 personen tot 8 personen.

Herberg de Smidse

Molenweg 9
6285 NJ Epen
t: +31 (0)43 455 12 53
e: info@smidse.nl
w: www.smidse.nl

Overnachting in de Herberg inclusief ontbijt vanaf € 65,00 per nacht voor 2 personen
Een verblijf in een vakantiewoning is mogelijk voor een weekeinde, midweek of week verblijf, prijzen via www.smidse.nl of op aanvraag.

Herberg de Smidse ›

Wandelen rond Herberg de Smidse

Het Geuldal

Herberg de Smidse
Vakwerkhuis in Camerig

Aan de overkant van Herberg de Smidse start een heerlijke wandeling door het Geuldal, een 80 hectare groot natuurgebied in een diep uitgesleten dal. Je bezoekt een watermolen en klimt naar het schilderachtige vakwerkdorp Camerig, met heerlijke vergezichten.

Het Krijtlandpad

Heuvels, dalen, water, weiland, bos en wijngaard. Al meer dan 100 jaar vormt het Limburgs Heuvelland een on-Nederlands wandelparadijs. Op het 90 km lange Krijtlandpad wandel je langs de Belgische grens van Maastricht via gezellige dorpjes als Noorbeek, Epen en Holset naar Vaals. Vandaar keer je via het meer toeristische Gulpen en Valkenburg terug naar Maastricht. Een fysiek uitdagende route, met klimmen en dalen, maar ook met genoeg bankjes, cafés en terrassen om het lekker rustig aan te doen.

Wandelgids Zuid-Limburg

Verschillende wandelingen van Wandelgids Zuid-Limburg starten bij of komen langs de Smidse.

Herberg de Smidse
Vakwerkhuizen in het Geuldal